Как могат да ни помогнат генетичните тестове на NutriGen? Д-р Михайлова за възможностите им в предаването „Всеки следобед с Криси“ по Канал 3

Марта Михайлова във "Всеки следобед с Криси" по Канал 3Д-р Марта Михайлова, главен генетичен и медицински консултант в NutriGen, гостува в предаването „Всеки следобед с Криси“ на Канал 3.

Генетичното изследване е начин да проверим с какви генетични вариации разполагаме и да тестваме кои работят за нас добре и кои – не, както и да разберем как можем да компенсираме недостатъците, споделя д-р Михайлова в разговор с водещата на предаването Кристиана Стефанова.

Д-р Михайлова разказа подробно за NGDiet, NGHealth, NGEstrogen и NGSport и обясни, че основната цел на тестовете е, виждайки потенциала на хората, да се приложи персонален подход. Информацията от генетичните изследвания ни помага за изграждането на високоефективни хранителни и двигателни режими, които са съобразени с персоналните нужди на всеки един. Основна роля генетичните тестове имат и в превенцията на социално-значими заболявания като диабет тип 2, остеопороза, естроген зависими заболявания и склонността към тях.

Вижте повече във видеото тук:

Източник: kanal3.bg

Д-р Марта Михайлова е магистър – лекар, завършила медицински университет София през 2006г. Работила няколко години като психиатър в Курило и „Свети Наум“, като 2,5 от тях е специализирала същата специалност. Работила в рехабилитационен център „Ясен“ в Банкя. От 2013 година е асистент, а в последствие докторант и специализант към катедра медицинска генетика към МУ София. С интереси в областта на генетиката, психичните болести, метаболизма.
Please follow and like us: