Как да изберем подходящ спорт спрямо гените ни? Д-р Паскалева за изследването NGSport в предаването “Зелената линейка” по БНТ

d-r-paskalevaД-р Силвия Паскалева, физиотерапевт и специалист, работещ с генетични тестове NutriGen, сподели пред камерите на „Зелената линейка“ и БНТ повече за генетичния тест за спорт NGSport и проведе консултация с млад футболист от футболен клуб „Славия“.

Д-р Паскалева коментира, че генетичните тестове са нововъведение, което ни позволява да разберем нашите гени, да се научим да ги разчитаме и спрямо тях да избираме спорт, който е подходящ за нас.

Генетичният тест за спорт идва в помощ не само на спортиста, но и на неговия треньор, да избере най-правилната подготовка, възстановяване, риска от травми, т.е. да разчете неговия генетичен потенциал“, добавя д-р Паскалева.

Д-р Паскалева проведе консултация с младия футболист на ФК „Славия“ относно генетичния му потенциал. Дали позицията, на която се намира Ивайло е в синхрон с гените му, вижте повече в репортажа на „Зелената линейка“.

Вижте репортажа с д-р Паскалева в края на предаването тук (след 40-тата минута):

Източник: bnt.bg

Д-р Силвия Паскалева е специалист по физикална и рехабилитационна медицина, практикуващ в Спортсклиник Еуровита. Притежава следдипломни квалификации по спортна медицина и медицински проблеми на модерния спорт, физиологично-регулативна медицина, диагноза на затлъстяването, рехабилитация на социално-значими заболявания и др. Диагностицира заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на периферната нервна система, извършва лечение на мускулно-скелетни-невралгични болки и др.
Please follow and like us: