Кой е спортът, закодиран в гените ни? Д-р Силвия Паскалева за ДНК тестовете на NutriGen в предаването О’Здравей на BiT

Кой е спортът, закодиран в гените ни? Д-р Силвия Паскалева за ДНК тестовете на NutriGen в предаването О’Здравей на BiTД-р Силвия Паскалева, физиотерапевт и специалист, работещ с генетични тестове NutriGen, и Петър Станчев, млад футболист и стипендиант на фондация „Димитър Бербатов“, гостуват в предаването „О‘Здравей“ на телевизия BiT.

За младите спортисти, както и за техните треньори, е полезно знанието за гените, които притежават, за да получават максимален резултат от тренировките си и повече спортни постижения, каза д-р Силвия Паскалева, физиотерапевт, в студиото на предаването “О‘Здравей“ с Маги Гигова.

Тестът има няколко панела, като единият от тях е свързан със сила и издръжливост, а това може да даде полезна информация за треньорите, които да изготвят програми, съобразно спецификите на гените на спортистите, допълни тя. Д-р Паскалева взе ДНК проба на младия футболист Петър Станчев и разясни детайли около процедурата и създаването на тренировъчен и хранителен режим спрямо гените.

Вижте повече във видеото тук:

Вижте цялото предаване тук.

Източник: www.bitelevision.com

Д-р Силвия Паскалева е специалист по физикална и рехабилитационна медицина, практикуващ в Спортсклиник Еуровита. Притежава следдипломни квалификации по спортна медицина и медицински проблеми на модерния спорт, физиологично-регулативна медицина, диагноза на затлъстяването, рехабилитация на социално-значими заболявания и др. Диагностицира заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на периферната нервна система, извършва лечение на мускулно-скелетни-невралгични болки и др.
Please follow and like us: