Книгата на Здравка Максурова „Яж, спортувай и обичай“ излиза с приложение на тема нутригенетика и нутригеномика

Здравка Максурова - "Яж, спортувай и обичай!"Дебютната авторска книга на Здравка Максурова – сертифициран треньор и диетолог към Северноамериканската фитнес академия и настоящ IFBB/NPC Bikini състезател – вече е на пазара. „Яж, спортувай и обичай“ е посветена на всички приятели на здравето, красотата, спорта и хубавата храна. Изданието, разпространявано от издателство „Сиела”, помества ценни съвети, свързани с изграждането на здравословен начин на живот, който включва добра храна, спорт и нужната нагласа за постигането на дългосрочни резултати. Книгата се предлага заедно с приложение, озаглавено „Нутригенетика и нутригеномика – що е то?“, в което читателите ще намерят отговори на част от най-важните въпроси, свързани с ролята на гените в поддържането на добро здраве и отлична физическа форма.

„Нутригенетика и нутригеномика – що е то?“

Здравка Максурова и Боряна Герасимова на премиерата на книгата във Варна
Здравка Максурова и Боряна Герасимова на премиерата на книгата във Варна

Приложението разкрива повече за персонализирания подход в изграждането на хранителен и двигателен режим и развенчава някои от популярните митове, свързани с „лошите“ гени, наследствените заболявания и генетичните предразположения. Приложението представя накратко ползите, предоставени от нутригенетичните тестове, които дават ценна информация за потенциалните рискове и възможности, закодирани в уникалната ДНК структура, която всеки човек притежава. Читателите също така ще намерят отговори на въпроси, свързани с ролята на гените по отношение на метаболизма, спортните резултати и заболяванията, предавани в рода.

zdravka maksurova 300x250Софийска премиера

Първото официално събитие за представянето на книгата „Яж, спортувай и обичай“ се състоя в края на април във Варна, а на 18 май предстои софийската премиера, която ще се проведе в книжарница Сиела, бул. “Цар Освободител” № 22 (подлез на Ректората) от 18:30 часа. Всички привърженици на здравословния начин на живот са добре дошли, за да научат повече за идеите и вдъхновението, които стоят зад изданието, и да вземат екземпляр с личен автограф от Здравка Максурова.

Видео: Репортаж от представянето на книгата във Варна.

Здравка Максурова е сертифициран треньор и диетолог към Северноамериканската фитнес академия с над 3 години професионален опит. Бивша гимнастичка, понастоящем тя е успешен фитнес модел и състезател в категорията „Бикини“ в Европа и САЩ, а от скоро и автор. Сезон 2015 ù носи три първи места и три абсолютни титли в категориите „Бикини фитнес“, „Бикини дебют“ и „Биники мастърс“ на престижното състезание NPC Prestige Crystal Cup във Флорида, САЩ. 2016 за нея започва с издаването на първата ù книга, която е посветена на всички приятели на здравето, красотата, спорта и хубавата храна.
Please follow and like us: