Персонализираното хранене – ефективен инструмент в превенцията на детски заболявания

Персонализираното хранене – ефективен инструмент в превенцията на детски заболяванияКакво ще кажете, ако откриете, че разполагате с мощно оръжие, което може да ви помогне да отгледате здраво и активно дете, а дори не подозирате за това? Не, не става въпрос за нов имуностимулант, нито за поредната антигрипна ваксина. Днес ще си говорим за храненето и по-точно за персонализираното хранене. Защото, освен че осигурява оптимална среда за протичането на жизненоважните процеси в тялото, то е и работещо средство за превенция и лечение на широк спектър от здравословни проблеми.

Грижа спрямо индивидуалните нужди на детето

Персонализираното хранене е част от т.нар. геномна медицина, която се основава върху разбирането за индивидуален подход в превенцията и лечението на заболявания. Тя цели да повиши безопасността и ефективността на дадена терапия или режим, като намери най-добрия подход и медикаменти, съобразени с уникалния генетичен профил и индивидуалния режим на конкретния пациент.

Персонализиран режим – защо, кога и как?

Всяко детенце разполага с набор от персонални генетични „настройки“, които го карат да реагира по различен начин на средата, в която се развива. Ролята на персонализирания хранителен режим е да отговори на индивидуалните нужди на организма възможно най-добре. С негова помощ можете да извлечете максимална полза от генетичния потенциал на мъника, както и да намалите риска от отключването на заболявания, към които е налице предразположение.

За да адаптирате менюто на наследника си спрямо неговите генетични особености, е нужно да му направите генетичен тест. Изследването е напълно безопасно и безболезнено – пробата се взима в домашни условия, чрез натривка от устната кухина. Резултатите са валидни за цял живот и ще ви дадат ценни насоки за това какви промени е важно да направите в хранителния и двигателния режим на хлапето, за да може то да поддържа добро здраве и оптимална физическа форма.

Прочетете цялата статия в Puls.bg >>

Please follow and like us: