Здравето – най-добрият подарък

Здравето - най-добрият подаръкОстават броени дни до Коледа и по традиция ще завалят пожелания за крепко здраве. Някои от тях ще намерят мястото си в празнични картички, други ще красят Facebook профилите на потребители от целия свят, а трети ще бъдат казани лично, на чаша топъл чай или кафе. За съжаление обаче, дори най-сърдечните пожелания не са достатъчно условие за добро здраве. Нужно е много повече и това „повече“ най-общо може да се нарече грижа.

Нашата мисия е да ви помогнем да се погрижите още по-добре за своето здраве, взимайки предвид индивидуалните особености, заложени в гените ви. Защото гените са ключов фактор, който отговаря за немалка част от процесите, случващи се в тялото ви. Те определят от 40% до 80% от разликите в телесното тегло например, както и между 50% и 70% от спортните успехи.

Изпълнението на нашата мисия се случва посредством иновативни ДНК тестове в няколко направления: диета, спорт, здраве и метаболизъм на естрогена. Те позволяват „разгадаването“ на индивидуалния генетичен профил, който всеки човек притежава. За да се събере ДНК материал за изследване се взима натривка на устната кухина, което може да се направи и в домашни условия.

ДНК изследванията, свързани с изготвяне на ефективен хранителен режим, не споделят общи характеристики с кръвните тестове за хранителна нетолерантност (изследващи непоносимост към някои храни) и Вега тестовете. Последните две изследвания дават моментна картина на реакцията на тялото към определени храни или химикали и предоставят насоки за изключване на храните от менюто за определен срок от няколко месеца. Резултатите от генетично изследване за хранителен режим ще ви дадат информация, която никое друго изследване не може да предостави, и която ще бъде валидна през целия ви живот. Това е информация свързана с начина, по който метаболизмът ви е “закодиран” да работи – при какви фактори да образува мастни запаси, кой е персоналния ви път за предпазване от затлъстяване и инсулинова резистентност, какво е количеството физическо натоварване, което ще ви доведе до най-добрите за вас резултати и още много информация за начина, по който вашето тяло винаги ще функционира.

Какво остава? Да бъдете целенасочени и постоянни в изпълнението на своята кауза, наречена „добро здраве“. Защото здравето не е въпрос на еднократно усилие, то е начин на живот.

В тази статия са всички жокери към въпросите от нашата Facebook игра за Коледа. Включете се – подаряваме генетично изследване NGDiet на един от позналите всички отговори!

Please follow and like us: