лвПоръчай
НОВА ЦЕНА -50%! Поръчайте на изплащане за 91.50 лв/месец (научете повече)

Изследване за COVID-19

test-tube-containing-patient-s-sample-that-has-tested-positive-coronavirus-world-corona-virus-covid-19-outbreaking-pandemic-attack-concept_144352-51

в партньорство с

invitro klinika malinov

НОВО!! Предлагаме бързи антигенни тестове (Antigen Rapid Test), подходящи за направа в домашни условия. Възможно е закупуване на единични бройки или цяла кутия (20бр в една).

Екипът на NutriGen, съвместно с генетичната лаборатория на Клиника “Малинов”, предоставяме възможност за направа на изследване за COVID-19.

Предлагаме бързи тестове (Rapid Diagnostic), както и PCR тестове за изследване на SARS-CoV-2 (Novel Coronavirus).

НОВО!! Предлагаме бързи антигенни тестове (Antigen Rapid Test), подходящи за направа в домашни условия. Възможно е закупуване на единични бройки или цяла кутия (20бр в една).

Генетичната лаборатория на СБАЛГАР „Д-р Малинов“ е акредитирана през 2018 с най-висока оценка от Министерство на Здравеопазването за период от 5 години. Екипът на лабораторията има дългогодишен опит в диагностиката на различни бактериални и вирусни патогени чрез real-time PC. Разполага с изградена и оборудвана нова лаборатория, състояща се от три помещения, която отговаря на всички стандарти и препоръки за сигурност при извършване на изследването.

За да спазим всички изисквания за безопасност, поръчката и заплащането ще се извършва онлайн в нашия сайт.

След електронна поръчка от нашия сайт, наш сътрудник ще се свърже с вас, за да ви включи в специален график за провеждане на изследването. Самите тестове се провеждат в подготвено за целта помещение в Клиника “Малинов” на бул. Гоце Делчев 46, гр. София. За PCR тестовете се взима назофарингеален секрет, а при бързите тестове – кръв.

Повече информация за видовете изследвания, може да откриете по-долу на страницата, а за всякакви въпроси можете да ни потърсите на телефон +359 888 842 200.

Бъдете здрави!

Екипа на NutriGen

Бърз антигенен тест за COVID-1918 лв 25 лвПоръчай
Доставката е за сметка на получателя и се заплаща директно на куриера.
Ориентировъчна цена: 5лв

Антигенният бърз тест за коронавирус (SARS-CoV-2) (Назофарингеален тампон) е бърз имунохроматографски метод за качествено откриване на антигени на SARS-CoV-2 в секрети от назофарингеален тампон. Тестът е безкръвен и се извършва със специален назофарингеален тампон. Резултата се получава до 15 минути. В комплекта се съдържа всичко необходимо за извършването на теста в домашни условия. Инструкции за направата на теста ще получите към кутията. Съветваме ви да спазвате точно предписанията за извършване на теста. Разберете повече на +359888842200.

Кутия 20бр бързи антигенни тестове за COVID-19295 лв 432 лвПоръчай
Доставката се извършва с куриер за сметка на НутриГен.

Антигенният бърз тест за коронавирус (SARS-CoV-2) (Назофарингеален тампон) е бърз имунохроматографски метод за качествено откриване на антигени на SARS-CoV-2 в секрети от назофарингеален тампон. Тестът е безкръвен и се извършва със специален назофарингеален тампон. Резултата се получава до 15 минути. В комплекта се съдържа всичко необходимо за извършването на теста в домашни условия. В една кутия има 20 броя комплекти бързи антигенни тестове. Цената на кутия е 295лв (14,75лв за един брой в кутията). Инструкции за направата на теста ще получите към кутията. Съветваме ви да спазвате точно предписанията за извършване на теста. Разберете повече на +359888842200.

Бърз тест за наличие на антитела (COVID-19)40 лв Продуктът е изчерпан.
Изследването се извършва в Клиника "Малинов"

Съвместно с нашите партньори от Клиника „Малинов“ предлагаме извършването на бърз тест за детекция на COVID-19. Тестът е кръвен и се взима от пръст или вена. Изследването се извършва по предварително изготвен график. Резултатът излиза в рамките на деня на взимане на пробата. След извършване на изследването в Клиника "Малинов" ще получите данни за достъп до системата им, където ще бъде качен вашия резултат.

PCR тест за COVID-19100 лв Поръчай
Изследването се извършва в Клиника "Малинов"
Съвместно с нашите партньори от Клиника „Малинов“ предлагаме извършването на PCR тестове за детекция на РНК на новия щам коронавирус SARS-CoV-2, причиняващ заболяването COVID-19. PCR тестът за SARS-CoV-2 се извършва върху биологична проба от назофарингеален секрет и отнема по-малко от минута. Резултатът излиза до 48 часа от взимане на пробата в системата на Клиника "Малинов". Ако желаете резултатът да е на английски език (услугата е безплатна) е небходимо да го заявите предварително (в поръчката или при уговарянето на ден и час с наш сътрудник).

Какво представлява бързият антигенен тест за COVID-19?

Комплект за бързо изследване за COVID-19 е предназначен за скрининг на пациенти с показания за инфекция или съмнение за коронавирус. Антигенният бърз тест за коронавирус (SARS-CoV-2) (Назофарингеален секрет) е качествен мембранно-базиран имуноанализ за откриване на антигени на SARS-CoV-2 в човешки назофарингеален секрет взет посредством тампон. По време на изпитването пробата реагира с частици, покрити с SARS-CoV-2, антитела в теста. На самият тест има 2 индикатора - C и T.

За да служи като процедурен контрол, в областта на контролната линия (C) винаги ще се появява цветна линия, което показва, че е добавен подходящият обем проба и е настъпила реацкия на мембраната. Ако пробата съдържа антигени на SARS-CoV-2, в областта на тестовата линия (T) ще се появи цветна линия. Ако пробата не съдържа антигени на SARS-CoV-2, в областта на тестовата линия (Т) няма да се появи оцветена линия, което показва отрицателен резултат. Резултата от теста излиза до 15 минути от направата му

Тестът е подходящ за направа в домашни условия.

Covid-19-Diagnostics
declaration_of_comformity_rapid_antigen

Какво представлява бързият тест за наличие на антитела (COVID-19)?

Лабораторният комплект за бързо изследване за COVID-19 е предназначен за скрининг на пациенти с показания за инфекция или съмнение за коронавирус. Изследването се базира на хроматографски имуноанализ и установява наличието на lgM/IgG антитела на вируса в цялостна кръв, серум или плазма. Бързите тестове са широко използвани в цял свят и са един от основните инструменти за откриване на заразени, заболели и вече излекувани от вируса.

Важно: Поради мерките за сигурност и извънредното положение в страната, изследването се извършва в специално подготвено помещение в Клиника "Малинов" при предварително изготвен график. Заплащането става само и единствено онлайн. След приключване на поръчката, наш служител ще се свърже с вас за допълнителни указания. Клиника "Малинов" е базирана в град София на бул. Гоце Делчев 46.

Резултатите излизат в рамките на деня на взимане на пробата. След извършване на изследването в Клиника "Малинов" ще получите данни за достъп до системата им, където ще бъде качен вашия резултат.

При наличие на инфекция имунната система произвежда антитела, включително IgM и IgG. Наличието на тези антитела в кръвта означават, че човек е заразен с вируса или е прекарал инфекцията и е изградил имунитет срещу вируса. COVID-19 IgМ/IgG е бърз двукомпонентен тест, изготвен на база анти-човешки IgG, анти-човешки IgМ, нанесени върху тестова мембрана. При наличие на IgM и/или IgG антитела в кръвната проба се осъществява реакция и се позитивира съответната IgM и/или IgG тестова линия.

След заразяване с COVID-19 първите IgM антитела се появяват в кръвния серум между 4-тия и 8-мия ден. Откриването на IgM антитела може да означава, че пациентът е в ранен период на инфекция, в активна фаза на инфекция или във възстановителен период. Не е задължително да са налични клинични симптоми.

Първите IgG антитела се появяват в серума на 14-тия ден след заразяване с COVID-19. Откриването на IgG антитела може да означава, че пациентът е в активна фаза на инфекция, в късен етап на инфекцията, във възстановителен период на инфекцията или пациентът е прекарал инфекцията и е оздравял, като е изградил имунитет.

thumbs_b_c_0bfb5f2c5ed67418470e80ec534ced9f

Какво представлява PCR тестът за COVID-19?

PCR тестът за SARS-CoV-2 се извършва върху биологична проба от назофарингеален секрет. Процедурата на взимане на материала отнема по-малко от 1 минута. Изследването се извършва с предварително запазен час, за да се избегне струпване на пациенти и излишно чакане. На място се попълва формуляр за информирано съгласие, като може да го направите предварително като го изтеглите от тук.

Важно: Поради мерките за сигурност и извънредното положение в страната, изследването се извършва в специално подготвено помещение в Клиника "Малинов" при предварително изготвен график. Заплащането става само и единствено онлайн. След приключване на поръчката, наш служител ще се свърже с вас за допълнителни указания. Клиника "Малинов" е базирана в град София на бул. Гоце Делчев 46.

Резултатът излиза до 48 часа от взимане на пробата в системата на Клиника "Малинов". Ако желаете резултатът да е на английски език е небходимо да го заявите предварително (в поръчката или при уговарянето на ден и час с наш сътрудник).

Изследването е силно препоръчително за лица с грипоподобни симптоми (кашлица, задух, температура, болки в гърлото и др.), контактни лица на заразени/боледували, медицински персонал, изложен на риск, както и на хора, пътували наскоро в чужбина. С оглед на текущата пандемия изследването е подходящо и за асимптоматични лица за изключване на възможността от заразоносителство и предпазване на близки и роднини от рискови групи.

Доказването на носителство на коронавирус SARS-Cov-2 се извършва чрез методиката real-time reverse-transcriptase polymerase chain reaction (RT-PCR), която детектира наличието на секвенции на 3 гена (RdRP, E и N), уникални за този щам коронавирус. Анализ на три таргетни гена на вируса, вместо на един, увеличава специфичността на теста и намалява вероятността за фалшиво негативен резултат. Използваният кит GeneFinder™ COVID-19 Plus RealAmp Kit на компанията OSANG Healthcare е CE-IVD маркиран и одобрен за извънредна употреба от FDA. Това е един от китовете, използван за справяне с епидемията в някои държави с масово разпространение на вируса като Италия и др. Резултатите от PCR теста излизат до края на следващия работен ден от взимането на пробата и могат да се изтеглят от сайта на клиниката чрез въвеждане на парола за онлайн достъп или при желание на място в лечебното заведение. PCR тестът за коронaвирус SARS-CoV-2 е информативен за наличие на инфекция на горните дихателни пътища, като аналитичната чувствителност (95-100%) на използвания кит е 0.5 копия/μl.

Как се извършва изследването и получава резултатът?

Изследването се извършва от специалисти в клиничната лаборатория на Клиника "Малинов".

При Бърз тест: Клиничен лаборант взима внимателно венозна или капилярна кръвна проба в специално подготвена за целта манипулационна, която се дезинфектира след всеки клиент. Цялата процедура отнема около 15 минути. Резултатът излиза в рамките на деня на взимане на пробата. След извършване на изследването в Клиника "Малинов" ще получите данни за достъп до системата им, където ще бъде качен вашия резултат.

При PCR тест: Клиничен лаборант взима внимателно назофарингеален секрет в специално подготвена за целта манипулационна, която се дезинфектира след всеки клиент. Цялата процедура е кратка, а самото взимане на секрет под 1 минута. Резултатът излиза до 48 часа от взимане на пробата в системата на Клиника "Малинов". Ако желаете резултатът да е на английски език е небходимо да го заявите предварително (в поръчката или при уговарянето на ден и час с наш сътрудник).

Какво да правим при положителен резултат?

При съобщаване на резултата ще получите подробна информация какво трябва да правите.
Основните действия, който трябва да предприемете:

Запазете спокойствие и продължете да спазвате установените в извънредната ситуация мерки.

Ако все още сте навън, поставете бързо предпазна маска, оставете всички задачи и се приберете максимално бързо вкъщи. Ограничете разговорите с други хора. Избягвайте докосването с дланите на ръцете си на предмети и повърхности на обществени места. По възможност поставете и носете предпазни ръкавици.

Незабавно уведомете по телефона своя личен лекар или съответен специалист, че сте получили положителен резултат при тест за антитела на COVID-19.

Не напускайте дома си и не посещавайте лечебно заведение.

С цел потвърждаване на резултатите е вероятно да се наложи тестът да се повтори с друг метод, най-често PCR, при който чрез полимеразна верижна реакция се открива РНК на вируса.

Задължително поставете предпазна маска и я носете навсякъде, като ограничете максимално свалянето й. Когато я сваляте, не я поставяйте на повърхност с лесен достъп, а я изхвърлете в добре затворен контейнер, по възможност преди това я опаковайте в найлонова или друга торбичка или опаковка.

Ако бързият COVID-19 IgМ/IgG тест е отрицателен, но симптомите ви на заболяване се засилват, е възможно да имате обикновен грип или друго заболяване. Необходимо е да се консултирате с вашия личен лекар или друг специалист. Отрицателният тест не винаги означава липса на COVID-19 инфекция.

Отзиви

 • Райна Сивкова за изследването NGHealth

  Още веднъж искам да ви благодаря! Нямам никакви забележки, нито препоръки към вас. Доволна съм от прекрасното, бързо и европейско обслужване (или на мен май повече ми “отива” да кажа aмериканско обслужване). Желая ви успех, растеж и да завземете няколко континента 🙂

  Райна Сивкова
  за изследването NGHealth

 • Ася Лазова за изследването NGHealth

  Информацията и препоръките, които получих, бяха много полезни, останаха в съзнанието ми и улесниха ежедневието ми в избора на храни и добавки. Забелязвам, че започвам да ставам и по-стриктна и при спазването на конкретни ограничения, когато знам, че те са валидни лично за мен. От около 10 години полагам усилия, въпреки заболяването ми, да водя по-качествен живот, но едва сега, когато започнах да обръщам внимание на индивидуалните особености и потребности на организма ми се почувствах по-добре. И аз бях приятно изненадана, че за няколко месеца имах резултат 🙂 (още…)

  Ася Лазова
  за изследването NGHealth

 • Мирена Петкова

  Мирена Петкова за изследването NGHealth

  За ДНК изследванията научих от сайта на Надя Петрова – експерт по здравословен и балансиран начин на живот. В последните години имах сериозни изпитания, свързани със здравето ми и много се интересувам от тази тема. Бях минала през много изследвания, много проби и не по-малко грешки. Но когато осъзнах какво богатство е генетичният тест, веднага си направих теста NGHealth. Част от резултатите ми от 4-те години търсене и безброй изследвания се потвърдиха, имаше и някои неочаквани. Най-важното е, че аз вече имам информация какво ми е заложено в гените и как мога да живея, за да избягвам проявлението на проблемните ми гени благодарение на конкретните препоръки относно всеки ген, които всеки получава с резултатите си. Имах и изключително полезна разяснителна среща с д-р Михайлова. Получих аудио запис, за да мога да се подсещам за разговора ни. След време отново писах на Боряна Герасимова и д-р Михайлова и получих невероятна подкрепа. (още…)

  Мирена Петкова
  за изследването NGHealth

 • Галина Самунджи за изследването NGHealth

  Направих теста NGHealth по инициатива на дъщеря ми и съответно като подарък от нея. В началото бях малко скептична, но резултатите се оказаха много полезни за мен. Те обясниха много ниските нива на витамин D в кръвта ми, които случайно бях открила преди това, и проблемите, които имам при консумиране на млечни продукти. Също така, ми дадоха ценни предупреждения за други неща. Например за опасността, която крие за мен прекомерната употреба на кафе, за необходимостта да приемам допълнително калций и др. Определено мога да кажа, че този тест внесе промени в начина ми на живот и се надявам, че по този начин ще ми спести сериозни здравословни проблеми в бъдеще.

  Галина Самунджи
  за изследването NGHealth

Все още не си сигурен кой генетичен тест е за теб?

Ела на консултация с лекар генетик, за да начертаете заедно оптималния път към твоето здраве.

лвПоръчай
НОВА ЦЕНА -50%! Поръчайте на изплащане за 91.50 лв/месец (научете повече)