Промяната в начина на живот в здравословен и кариерен план – „Един прекрасен ден” по BiT

Боряна Герасимова за генетичните изследвания в сферата на персонализираната медицина и промяната на начина на живот след заболяване. „Боряна Герасимова има 8-годишен опит в ИТ сферата, а днес е съосновател на компания, която предлага генетични изследвания като част от персонализираната медицина“, така започна интервюто ѝ в предаването „Един прекрасен ден” по BiT.

Изпълнителният директор на NutriGen разказа повече за онкологичното заболяване, което е преодоляла и как в рамките на една година е влязла в пълна ремисия. Заболяването обаче води след себе си много промени за Боряна. Тя споделя, че в търсене на причините за възникването на болестта ѝ, е открила, че ключово място има начина на живот.

„Здравето е въпрос на ежедневни действия и навик, а те го определят в бъдеще”, споделя Боряна Герасимова. Тя разказва и за генетичните изследвания, на които попада в търсене на информация и начини да подобри здравословното си състояние след заболяването. Така се ражда и идеята да ги направи достъпни за българския пазар с цел ранна превенция.

Какво още сподели Боряна, може да видите в цялото предаване ТУК.

Източник: BiT