Да разчетеш гените си и да оздравееш – Боряна Герасимова гостува в „Преди обед” по btv

Предотвратими ли са тежките заболявания със знанието за тяхната евентуална поява?

Изпълнителният директор на NutriGen Боряна Герасимова разказва повече за онкологичното заболяване, което е преодоляла, и за ролята на генетичните тестове. „Моята лична кауза е да успея да подтикна хората да мислят превантивно за здравето си максимално рано.”, сподели в предаването „Преди обед” изпълнителният директор на NutriGen Боряна Герасимова.

Тя разказа повече за преодоляването на заболяването ѝ, лечението, ролята на генетичните изследвания и промените, които е предприела в начина си на живот. След като получава диагноза за онкологично заболяване, Боряна започва да се отнася проактивно към случващото се, да търси причините и какво може да направи, за да подобри лечението си – консултира се с различни специалисти, започва да се интересува задълбочено от темата за хранене, двигателна активност и психосоматика.

Благодарение на всички мерки, които взима по време на лечението си, в годините след преодоляване на заболяването, тялото ѝ се възстановява много бързо.

По пътя към оздравяването Боряна открива и генетичните изследвания в сферата на нутригеномиката и нутригенетиката на базата, на които могат да бъдат изградени персонализирани режими за хранене и спорт. За да помогне на повече хора да взимат информиран избор и да не стигат до здравословни проблеми, Боряна основава NutriGen и днес работи в полза на превенцията на социално-значими заболявания.

Вижте повече по темата във видеото тук.

Източник:  btv