Как да съобразим грижата за здравето на децата с техните гени?

След като в миналогодишното издание на Академия за родители д-р Марта Михайлова, главен генетичен и медицински консултант към NutriGen, представи темата „Затлъствяването при децата – въпрос на гени или грешки в храненето“, тази година идва ред на нова тема за детското здраве и гените.

Как да съобразим грижата за здравето на децата с техните гени?Какво да правим, ако искаме децата ни да са по-здрави от нас и от родителите ни, и какви са стъпките, които да приедприемем в тази посока ще обсъждаме на Академия за родители 2017.  Ако в семейството има хронични заболявания, рискът те след време да бъдат развити и от децата се увеличава.

Причината за това е комплексна. Тя представлява влияние на средата, в която расте детето, наследена генетична предразположеност, личният пример, който ние им даваме чрез ежедневните ни избори и грижата, която полагаме за нашето собствено здраве.

Най-добрата превенция на повечето от родовите заболявания започва още по време на детството и е съобразена с индивидуалните нужди на детския организъм. Знанието за индивидуалния риск на детето към развитие на инсулинова резистентност, намалена костна плътност, сърдечно-съдови и други заболявания, позволява и да се вземат необходимите мерки отрано. Надежден съюзник за по-ефективна превенция и по-добро здраве се оказва информацията за генетичния профил на детето.

Как да съобразим грижата за здравето на децата с техните гени?На 18 февруари от 15.25ч. до 15.45ч. в Paradise Center д-р Марта Михайлова ще разясни детайли в рамките на Академия за родители 2017, свързани със съобразяването грижата за здравето на децата с техните гени.

Ще научите за персонализираното здравеопазване, за превенцията на социално-значими заболявания, за влиянието на личния пример.

Заповядайте, ако искате да разберете повече, както и да зададете своите въпроси. Очакваме Ви!

Please follow and like us: