Крис Мур, изпълнителен директор на Nordic Laboratories: Бъдещето е в персонализираната медицина

Крис Мур, изпълнителен директор на партньорите на NutriGen - Nordic Laboratories
Източник: Bloomberg TV Bulgaria

Крис Мур, изпълнителен директор на партньорите на NutriGen – Nordic Laboratories, гостува в предаването „Светът е бизнес” по Bloomberg TV Bulgaria.

За бъдещето на персонализираната медицина, иновациите в здравеопазването и перспективите в тази област разговаряха Крис Мур и водещият на „Светът е бизнес” Ивайло Лаков.

Изпълнителният директор на най-големия доставчик на лабораторни изследвания за Северна Европа Nordic Laboratories представи генетичните тестове за спорт, диета и здраве, които в България разпространява благодарение на партньорството си с NutriGen.

„Болестите, свързани с начина на живот като диабет, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, са сред най-големите проблеми в здравеопазването в целия свят. В момента можем да ги идентифицираме чрез генетиката и да открием какви фактори предразполагат към тях, както и да намерим метод за лечение за всеки отделен човек”, споделя Крис Мур.

Новост и възможност за NutriGen и България, която той коментира, е фармакогеномиката – нов метод в здравеопазването, който се използва от лекарите за предписание на лекарства и съобразяването им с генетичния профил на хората.

„От гледна точка на икономиката – това ще предизвика сериозни промени в системата на здравеопазването. Застрахователните компании ще започнат да разбират ползите и може би в следващите 10 години всеки ще се подлага на фармакогеномен тест. Така ще се определя лечението, подходящо за конкретния пациент”, допълва Мур.

Повече за коментара на Крис Мур и персонализираната медицина вижте във видеото тук.

Източник: Bloomberg TV Bulgaria

 

Please follow and like us: