Отблизо: CLOCK 3111 – циркадният ритъм, определящ цикъла на организма

Отблизо: CLOCK 3111 - циркадният ритъм, определящ цикъла на организмаГенът CLOCK 3111 е свързан с ефективното протичане на циркадните ритми в човешкия организъм. Tой изпълнява важна роля за правилното движение на регулиращата стрелка на биологичния ни часовник и участва в метаболитната регулация.

Счита се, че носителите на алел С на CLOCK 3111 са склонни към затлъстяване и по-висок прием на калории. Освен това те спят по-малко, чувстват се изморени сутрин и предпочитат да са активни вечер. В сравнение с носителите на алел ТТ, те отслабват по-трудно и по-бавно.

Ако целите да постигнете ефективен контрол върху теглото си, е важно да знаете какви са проявленията на CLOCK 3111 във вашия организъм, за да можете да адаптирате режима си спрямо неговите специфики. В случай, че резултатите от вашето изследване NGDiet покажат, че сте носители на алел СС, то намаляването на продължителността на съня, промените в количеството на гренина, смяната на хранителните навици и склонността към вечерна активност могат да окажат значително влияние върху теглото ви. На база на резултатите от изследването ще получите насоки за промени, свързани с начина ви на живот, които включват препоръки за редовен режим на хранене и сън, както и ограничаване на въглехидратите в менюто ви преди лягане.

Please follow and like us: