NutriGen разширява портфолиото си с още два теста

Българските потребители вече имат достъп до два нови инструмента в борбата срещу част от най-широко разпространените заболявания в наши дни. Генетичните тестове NGHealth и NGEstrogen вече официално са част от семейството на NutriGen, като по този начин компанията завършва портфолиото си от продукти с марка DNA Life*.

Двата теста ще се предлагат у нас от 01.12.2015 година, а всички потребители, направили предварителна поръчка или оставили капаро (до 30.11.2015 година включително), ще могат да ги получат на преференциални цени.

NGHealth и NGEstrogen са иновативни, доказано работещи инструменти за ранна превенция на широкоразпространени здравословни проблеми, сред които сърдечносъдови, костни, метаболитни и онкологични заболявания. Те изследват индивидуалния генетичен профил, който всеки човек притежава, и осигуряват значителен обем информация , която няма как да бъде получена чрез който и да е друг тип изследване. Приложението им позволява да бъде направен индивидуален план, който цели да минимизира здравните рискове, свързани с генетична обремененост и пропуски в начина на живот.

Резултатите от изследванията дават насоки за промени в начина на живот (хранителен режим, двигателна активност, прием на хранителни добавки), с помощта на които да бъде редуциран рискът от развитието на генетично заложени болестни предразположения. Получената информация позволява да бъдат разработени високоефективни, персонализирани програми за профилактика и превенция на редица здравословни проблеми.

NGHealth

Генетичен тест NGHealthNGHealth изследва генни вариации с отношение към няколко метаболитни процеса, които играят важна роля при активирането на хронични заболявания. Тестът дава информация относно ключови биологични процеси, в това число възпаления, реакция към храни, здраве на костите, чувствителност към инсулин, детоксикация и оксидативен стрес.

NGHealth дава информация за генетичната предразположеност на изследваното лице към редица хронични заболявания и допринася към създаването на персонален режим, който може да намали риска от тяхното развитие. На база на резултатите могат да бъдат дадени насоки, свързани с изграждането на пълноценна диета; определянето на подходящ прием на отделни групи витамини, минерали, храни и фотохимикали; въвеждането на хранителни добавки, в случай на необходимост.

Повече информация за изследването можете да откриете тук.

NGEstrogen

Генетичен тест NGEstrogenИзследването е от изключителна полза за жени, страдащи от естрогенно-доминирани заболявания като ендометриоза, предменструален синдром и фиброидни тумори на матката, също както и от фиброкистозни и болезнени гърди, цервикална дисплазия и системен лупус еритематозус. Препоръчва се също за клиенти, които имат случаи на рак на гърдата, матката или яйчниците във фамилната си история.

Тестът изследва естрогенната биосинтеза, естрогенния метаболизъм и фаза 1 и 2 на детоксикацията. Резултатите дават единствена по рода си информация относно подходящата персонализирана диета, както и препоръки, свързани с начина на живот и нуждата от прием на синтетични хормони.

Повече информация за изследването можете да откриете тук.

* DNA Life e датска компания, фокусирана върху развитието на иновативни и доказано работещи решения в сферата на генетичното тестване и нутригеномиката. Изследванията, с които фирмата работи се предлагат в Европа от над 200 сертифицирани лекари, диетолози и фитнес инструктори. ­

Please follow and like us: