NutriGen е официален партньор на Forbes Healthcare Summit 2024

За трета поредна година Forbes събира лидерите в здравния сектор по време на Forbes Healthcare Summit 2024 – форум, на който водещи експерти, визионери и предприемачи ще споделят опит и перспективи за бъдещето на здравеопазването и тенденциите в България.

Пазарът на здравни услуги в България през 2022 г. се оценява на 3.2 млрд. евро, като се очаква той да нарасне до 5.6 млрд. евро до 2027 г., сочи доклад на GlobalData. На този фон все повече виждаме иновации в сектора. Пазарът на здравни технологии у нас според същия доклад се оценява на 1.2 млрд. евро, като се очаква той да се удвои до 2027 г. Така естествено възниква въпросът как тези технологични решения могат да променят здравния сектор – през инструменти, които да подобряват ежедневно живота ни, през иновации, които да подобрят профилактиката и дори ранно откриване на тежки заболявания, до нови решения за старите проблеми на системно ниво.

Каква е ключовата роля на изкуствения интелект и обработката на данни за профилактиката и лечението? Възможно ли е AI да спасява животи и как това ще промени ежедневието ни? Ще се превърнат ли мобилните приложения в новите ни здравни съветници? Отговорите на тези и още много въпроси ви очакват на 5 юни на Forbes HealthCare Summit 2024.

Чрез интересни дискусии, провокиращи размисъл панели, вълнуващи демонстрации на сцена на нови продукти и решения, интерактивни срещи и презентации форумът ще събере на едно място някои от най-интересните световни практики и български достижения. И ще вдъхнови присъстващите за това какво е възможно да се постигне в здравеопазването днес и какво е необходимо за по-добро утре. Вижте повече информация и участниците ТУК.

Тази година екипа на NutriGen реши да участва, като официален партньор на събитието, а съоснователя ни Борис Колев, ще участва в дискусионния панел на тема “Изкуствен интелект: Бъдещето на медицината?”, заедно със Николай Николовски, управляващ съдружник в Childish.AI и Христо Пенчев, съосновател на Feia.bg; А модератор на панела ще бъде Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA Bulgaria, председател на Съвета по иновации към Министерството на иновациите и растежа.

На събитието ще чуем презентация на Михаел Стрийбос, съосновател на NewLeaf. Мисията на компанията е да направи медицинските данни по-достъпни и да улесни внедряването на AI в здравеопазването.

По въпроса за храненето и как то влияе на здравето на кожата ще говори д-р Стиляна Трендафилова, съдружник в Derma-Act, в разговор със Златина Георгиева, редактор във Forbes.

В рамките на събитието ще си зададем въпроса как бягането може да бъде основа за създаване на социално предприятие и възможност за развитие на бизнес идея. По този въпрос ще разсъждават Георги Станоилов, създател на 5kmrun, и Мартин Марков, съосновател и изпълнителен директор на Appolica. Модератор на дискусията ще е Христо Петров, редактор във Forbes.

Ще се засегне и друга не по-малко важна тема, свързана с напредъка на технологиите – какво е влиянието на социалните мрежи върху децата и младежите и как да се справим с негативните ефекти. Ще чуем мнението по въпроса на Кристина Гълъбова, основател на “Разкажи Ми”. Интервюто ще води Александрина Георгиева, създател на фондация “Офлайн Кидс”.

Ще чуем презентация на д-р Тамари Рок, глобален здравен специалист и консултант по антимикробна резистентност към Световната здравна организация. Тя ще начертае тенденциите в сферата на здравеопазването на глобално ниво и посочи примери за промени, които трябва да се направят в бъдеще.

Кристина Никулеску, специалист по природни науки в Европейската инвестиционна банка, ще говори за инвестициите в здравни иновации на банката и ще даде примери за успешни и неуспешни финансирания.

Друга важна тема, която ще се засегне, е антибиотичната резистентност. Ще видим презентация по въпроса на Аркади Шарков, макроикономист в Експертния клуб за икономика и политика.

Темата ще продължим с дискусия с участието на съоснователите на AMIRA Meditech д-р Наталия Конова и Теодор Стаменов. Модератор на дискусията ще бъде Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании (ARPharM).

За регулациите на здравните технологии ще говорят Хишам Сабри, генерален мениджър на „Рош България“, и проф. Мария Димитрова, преподавател в Медицински университет-София.

В рамките на събитието ще обърнем внимание и на онкологичната грижа. За пътя на пациента в здравната система след тежката диагноза и как съвременните технологии могат да помогнат ще говорят съоснователите на Shemha Health Ивайло Петров и Виолета Найденова.

В продължение на темата за нуждата от подобрение на онкологичната грижа ще чуем и добър пример от Букурещ. Оана Георгиу, съосновател на асоциация Give Life, ще разкаже пред Кристина Газиева, журналист в bTV Media Group, как само с помощта на дарения организацията е построила първата детска онкологична болница в Румъния.

Повече информация за програмата и за всички участници можете да намерите на сайта на събитието.

Все още имате възможност да присъствате на събитието и да се запознаете с участниците на живо. Купете своя билет ТУК.

Please follow and like us: