За NutriGen

Компанията NutriGen

Ние сме стартъп компания в сферата на Нутригеномиката, целяща да улесни хората в България в усилията им да подобрят качеството си на живот, предоставяйки им информация за техния ДНК профил. Вярваме, че колкото повече откриваме за себе си и за това как телата ни работят, толкова по-добре можем да начертаем индивидуалния си път към най-доброто си здраве и физическо представяне.

Днес знаем, че в нашата ДНК се крие ключът към оптималния ни хранителен и тренировъчен режим. Ако разберем, че генетично носим по-висок риск от развитие на болести като атеросклероза, намалена костна плътност, диабет тип 2 и други, ние ще имаме шанса от рано да променим начина си на живот, за да намалим значително рисковете и да се погрижим за здравето си занапред. Ще можем да направим най-доброто и за здравето на децата си, ако сме наясно с техните генетични предразположения от самото начало.

Компанията

NutriGen e първата българска компания, която предлага индивидуални решения в сферата на нутригеномиката и нутригенетиката, разработени на базата на уникалния ДНК профил на всеки човек. Ние използваме набор от генетични изследвания, съобразени с най-актуалните тенденции в контекста на персонализираната медицина. Те представляват иновативен и доказано работещ метод за изследване, подкрепен от науката и доказал ефективността си в сферата на здравеопазването.

NutriGen е ексклузивен представител за България на две от водещите европейски компании в сферата на генетичните изследвания. Тестовете, част от нашето портфолио, се извършват с партньорството на датската компания DNA Life, която работи съвместно с Nordic Laboratories – един от най-големите доставчици на лабораторни тестове в Европа.

Какво предлагаме?

Ние предлагаме комплексни решения, които са част от цялостната грижа, нужна за подобряването на общото здравословно състояние и спортно представяне. За тяхното приложение разчитаме на квалифицирани експерти, които осигуряват задълбочен анализ на получените резултати.

Пакетът от продукти и услуги, който предоставяме на нашите клиенти включва:

  • Предварителна консултация с наш сътрудник, която да покаже дали и доколко подходящо е приложението на тестовете, предвид персоналните нужди на клиента.
  • Взимане на ДНК проба – процедурата е безкръвна и безболезнена, като пробата се взима от букалната лигавица от вътрешната страна на устната кухина. Извършва се в домашни условия, без нужда от намесата на медицинско лице, с помощта на стерилен памучен тампон.
  • Получаване на резултатите, които дават детайлна картина за генетичната предразположеност на клиента към ключовите фактори, определящи профила му в областта, изследвана от теста.
  • Анализ на данните, който се извършва по време на персонална консултация с квалифициран лекар генетик, преминал необходимото обучение за работа с тестовете.

Нашите тестове служат като основа за изготвяне на персонална програма при избран от клиента специалист.

Нашата мисия

  • Да съдействаме за по-доброто качество на живот на хората в България, като им дадем достъп до работещи инструменти в сферата на персонализираната медицина.
  • Да помогнем на клиентите си да взимат информирани решения относно своето здравословно състояние, диетичен план, спортна активност и начин на живот, като се запознаят с генетичния си потенциал и възможните генетично заложени здравни рискове.
  •  Да подкрепим превенцията и лечението на част от най-широко разпространените социално значими заболявания, свързани с начина на живот.
  • Да развием мрежа от квалифицирани специалисти, обучени да работят с иновативни и работещи инструменти в сферата на ДНК изследванията.

Нашите партньори

DNA Life Nordic Laboratories