В какви случаи е добре детето да следва персонализиран хранителен режим?

Персонализираният хранителен режим е начин да отговорите на индивидуалните нужди на детския организъм от хранителни вещества, като по този начин намалите риска от отключването на негативни генетични предразположения. Въведете го в следните случаи:

 

  • Когато искате да упражните ефективен контрол върху теглото на детето

Ако наследникът ви е с наднормено тегло, затлъстяване или има склонност към напълняване и искате да намалите риска от натрупването на излишни килограми, тестът NGDiet може да ви бъде от изключителна полза. Той ще ви помогне да разберете и промените влиянието на генетичните фактори, които определят от 40% до 80% от разликите в телесното тегло. Резултатите от изследването ще ви запознаят с индивидуалните реакции на организма на детето, свързани с усвояването на мазнини и въглехидрати, склонността му към пристрастяване към храна и преяждане, нуждите му от физическо натоварване на седмична база, както и много други. На база на поплучените данни ще разберете кои са ключовите фактори, които трябва да имате предвид за изграждането на пълноценен хранителен и двигателен режим на хлапето.

  • Когато искате да намалите риска от потенциални заболявания

Ако искате да имате по-обстоен поглед върху генетичната предразположеност на детето към някои дегенеративни заболявания, от полза може да ви бъде тестът NGHealth. Той изследва набор от гени, които играят важна роля в няколко ключови метаболитни процеса, в това число липиден метаболизъм, здравина на костите, чувствителност към инсулин, проблеми с усвояването на витамини, непоносимост към глутен и лактоза и други. На база на резултатите ще получите насоки за промени в хранителния режим, които ще спомогнат ранната и ефективна здравна превенция и ще намалят риска от развитието на заболявания, към които е налице генетична обремененост.

  • Когато искате да използвате оптимално спортния потенциал на детето

В случай, че искате детенцето да тренира активно, тестът NGSport ще ви даде насоки в кой спорт то може да се развива успешно и да намери професионална реализация. Резултатите ще ви покажат какви са индивидуалните реакции на организма му спрямо тренировки за сила и издръжливост, риск от травми и бързина на възстановяване. На база на тази информация ще разберете коя е тренировъчната програма, отговаряща на генетичния му потенциал, който определя от 50% до 70% от спортните успехи.